-
Gaminimo laikas2h
-
Porcijų skaičius12
-
Peržiūros
Kūčiukai ant mūsų šventinio stalo yra kasmet. Tačiau visgi, pati iki šiol jų nebuvau kepusi nė karto. Tai buvo kepinys, kuriuo dažniausiai pasirūpindavo močiutė, o kartais mama. Tačiau, kadangi šie metai kitokie nei visi ankstesni, nusprendžiau, kad šiemet kūčiukus kepsiu aš. Dalijuosi ir su Jumis savo išbandytu minkštų naminių kūčiukų receptu.
p.s. jeigu norite išlaikyti kūčiukus minkštus, laikykite juos maišelyje, jeigu laikysite ne maišelyje jie pasidarys kieti ir traškūs. tad viskas priklauso nuo to, kokius kūčiukus mėgstate 🙂
Ingredientai
Naminiai minkšti kūčiukai!
Žingsniai
Inde su šiltu vandeniu sumaišome 4 š. aliejaus, 4 š. cukraus ir mieles. Paliekam pastovėti.
Kitame dubenyje išmaišome miltus, aguonas, likusius 5 šaukštus cukraus.
Galiausiai viską sumaišome į vientisą masę ir uždengę ranšluostėliu paliekame šiltai, kad pakiltų. (Indą naudokite trigubai didesnį, kad išvengtumėt tešlos išlipimo per viršų :D)
Ant stalo pabarstome miltų ir iš tešlos formuojame dešras bei pjaustome gabalėliais.
Kūčiukus dedame į skardą su sviestiniu popieriumi. Kepame 15min 160 laipsnių orkaitėje.
Mėgstantiems minkštus kūčiukus laikome juos maišelyje, o mėgstantiems traškius - tiesiog saldaininėje ;)
Palikite apžvalgą